donderdag 6 november 2014

Couscoussalade


Wat is het lang geleden dat ik een bericht heb gepost. Terwijl ik toch veel heb gekookt het afgelopen jaar. Iemand vroeg mij naar een recept van couscoussalade. Een salade die ik vaak maak bij een BBQ of buffet. Dat was dus een goede aanleiding weer eens een recept op te schrijven en op het blog te zetten. 
Veel dank aan Marit!

De basis van de salade:
couscous, kruiden,
limoensap- en rasp,
olijfolie, zout en peper.

Het is ook lekker met andere groenten of met blokjes gerookte zalm.
Je kunt met zo een salade goed variëren en experimenteren!

Ingrediënten:
pak couscous (400 gram)
1 ons rode incabessen/roze rozijnen
1 ons pistachenoten
1 pakje feta
gegrilde groenten (bijvoorbeeld paprika, pompoen, courgette en aubergine)
verse knoflook
bosje platte peterselie (denk hierbij aan de hoeveelheid die de supermarkt verkoopt)
bosje munt
bosje koriander (naar smaak, niet iedereen houdt van koriander. Ik ben er gek op..)
2 limoenen (liefst biologisch/onbespoten)
olijfolie
zout en peper

Couscous weken of koken volgens gebruiksaanwijzing. Wanneer de couscous klaar is wat olijfolie erdoor om klontjes te voorkomen, dan laten afkoelen.
Groenten snijden en in oven of grillpan grillen. In een grote kom wat olijfolie en uitgeperste knoflook. De groenten in de kom met olie en knoflook goed door elkaar husselen en een kwartiertje laten staan.
Limoen(en) raspen en uitpersen. Kruiden fijnsnijden. Feta in blokjes snijden.
Pistachenoten kort roosteren in een pan (geen olie).
De afgekoelde couscous op smaak brengen met limoenrasp, olijfolie, limoensap (gebruik niet meteen al het sap), zout en peper. Groenten, kruiden, feta, pistachenoten en incabessen toevoegen.

De salade proeven en eventueel nog limoensap, olijfolie, zout en of peper erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen