donderdag 19 maart 2015

Appelcakejes

Ik probeer al heel lang een lekker (naar mijn eigen smaak!) appelcakeje te bakken.
Een cakeje smaakt altijd wel natuurlijk want wat kan er mis gaan met roomboter, suiker, meel en ei!? De verhoudingen van dit recept zijn echt heel goed: veel appel en toch die smeuïge roombotersmaak.
Het recept komt van AH.

4 appels (geen zure appels, maar bijvoorbeeld elstar)
200 gram boter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
citroenrasp van een biologische citroen
2 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. 
Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen