Ceviche van coquilles met avocadocrème en Thaise tomaatjes.
Binnenkort ga ik naar
Londen en wil zeker gaan eten bij Ceviche!
Onderstaand recept is een
voorgerecht voor vier personen
8 coquilles
1 limoen uitgeperst
1 sjalot in grove
stukken
1⁄2 rode chilipeper
(naar smaak)
3 cl fijne olijfolie
2 cl witte wijn
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
peper
grof zout (of fleur de
sel)
Maak een marinade van
limoensap, olijfolie, wijn en suiker. Voeg naar de rode peper en sjalot aan
toe.
De coquilles in dunne
plakjes gesneden in de marinade laten garen. 10 minuten is genoeg. Dat is zo
makkelijk aan dit gerecht, vlak voor het serveren wordt het
gemarineerd/gegaard.
Avocadocrème
1 rijpe avocade
1 eetlepel crème
fraîche
1 eetlepel limoensap
Alle ingrediënten met
staafmixer tot een gladde crème mixen. Avocado verkleurt snel. Zo ook deze
crème. Het is wel mogelijk de crème twee uur van tevoren te maken en in de
koelkast te bewaren. Je kunt het geen dag bewaren, de crème wordt
bruinkleurig en dat ziet er niet aantrekkelijk uit.
Tomaatjes in Thaise
dressing
8 kleine tomaatjes,
ontvelt (laat ze even ‘schrikken’ in gekookt water).
Dressing:
1 limoen: het sap en
de rasp van de schil
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels
kokosbloesem/palmsuiker
Alle
ingrediënten bij elkaar en de tomaatjes daar een uur in laten marineren.
Voor het
serveren de tomaat uit laten lekken in een vergiet (anders wordt het zo’n
kliederboel).
Wanneer
het gerecht is opgemaakt, strooi over de ceviche wat fleur de
sel (of zeezout) en verse zwarte peper.
buen apetito
Geen opmerkingen:
Een reactie posten