maandag 16 maart 2015

Ceviche van coquilles: verrukkelijk!

Ceviche van coquilles met avocadocrème en Thaise tomaatjes.




















Ceviche is een gerecht van rauwe vis die wordt gegaard in een dressing van citrusvruchten. In dit geval met coquilles en limoen. Ceviche komt volgens de bronnen op internet oorspronkelijk uit Peru. De Peruviaanse keuken is veelzijdig. Met invloeden uit de Afrikaans en Aziatische keuken. In Londen is restaurant Ceviche in Soho gevestigd. Eigenaar en kok Martin Morales heeft een gelijknamig kookboek geschreven. 
Binnenkort ga ik naar Londen en wil zeker gaan eten bij Ceviche!

Onderstaand recept is een voorgerecht voor vier personen

8 coquilles
1 limoen uitgeperst
1 sjalot in grove stukken
1⁄2 rode chilipeper (naar smaak)
3 cl fijne olijfolie
2 cl witte wijn
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
peper
grof zout (of fleur de sel)

Maak een marinade van limoensap, olijfolie, wijn en suiker. Voeg naar de rode peper en sjalot aan toe.
De coquilles in dunne plakjes gesneden in de marinade laten garen. 10 minuten is genoeg. Dat is zo makkelijk aan dit gerecht, vlak voor het serveren wordt het gemarineerd/gegaard.

Avocadocrème
1 rijpe avocade
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel limoensap
Alle ingrediënten met staafmixer tot een gladde crème mixen. Avocado verkleurt snel. Zo ook deze crème. Het is wel mogelijk de crème twee uur van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren. Je kunt het geen dag bewaren, de crème wordt bruinkleurig en dat ziet er niet aantrekkelijk uit.

Tomaatjes in Thaise dressing
8 kleine tomaatjes, ontvelt (laat ze even ‘schrikken’ in gekookt water).
Dressing:
1 limoen: het sap en de rasp van de schil
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels kokosbloesem/palmsuiker
Alle ingrediënten bij elkaar en de tomaatjes daar een uur in laten marineren.
Voor het serveren de tomaat uit laten lekken in een vergiet (anders wordt het zo’n kliederboel).

Wanneer het gerecht is opgemaakt, strooi over de ceviche wat fleur de sel (of zeezout) en verse zwarte peper.

buen apetito



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen