maandag 22 juni 2015

Ebi korokke

Japans kroketje met garnalen
Dit vind ik het lekkerste garnalenkroketje dat ik ooit heb gegeten. Ik at ze voor het eerst in Thailand in een Japans restaurant: Fuji. Daar at ik ook de allerlekkerste sushi.
Als je ooit in Bangkok of Chang Mai bent en suhsi is je lievelingseten dan is Fuji een aanrader! (http://www.fuji.co.th/2009/TH/home/index.php).
Voor de Japanse kroketjes kun je gewoon thuis blijven en onderstaand recept volgen.

Ingrediënten voor ± 15 kleine kroketjes
60 gram boter
1 kleine ui
125 gram kleine garnalen
20 gram bloem voor de roux
1 kopje bloem voor het paneren
180 ml melk
zout en peper
wasabi
1,5 kopje paneermeel, bij voorkeur de Japanse versie Panko
2 eieren

Snijd de ui en de garnalen fijn. Verhit in een steelpan de boter en bak in de boter de ui en de garnalen. Voeg de bloem toe, roer deze goed door het ui-garnalenmengsel. Voeg met kleine beetjes de melk toe en blijf vooral constant roeren. Er ontstaat een dikke ragout. Breng deze op smaak met zout, peper en wasabi (halve theelepel gebruik ik). Laat de ragout afkoelen (versneld afkoelen gaat goed wanneer je het pannetje in het koude water zet met daarin een koelelement) en daarna opstijven in de koelkast. Ik laat een ragout voor kroketten 24 opstijven in de koelkast.

Gebruik drie diepe borden (of schalen) voor de bloem, geklopte eieren en paneermeel. Rol kleine kroketjes (5 cm lang en 2 cm dik). Haal eerst het kroketje door de bloem, dan door het eimengsel en daarna door de paneermeel. Wanneer de kroketjes meteen gebakken worden is 3 minuten frituren genoeg. Worden de kroketjes ingevroren en later gebakken, moeten ze 5 a 6 minuten in de frituur.
Je kunt deze kroketjes eten met wasabimayonaise, maar eigenlijk hebben deze kroketjes geen extra smaakmaker nodig!

美く umaku!Geen opmerkingen:

Een reactie posten