donderdag 30 juli 2015

Bananenbrood


Als de fairtrade-bananen in de aanbieding zijn koop ik er altijd meer. Dat doe ik eigenlijk met alles dat in de aanbieding is. Van die bakken bij de kassa met aanbiedingen staan daar om mij te verleiden. En dat lukt altijd. Ik denk al snel, 'Ooooo dat kan ik wel eens proberen!'. Zo heb ik in mijn keukenkastjes veel producten staan die ik helemaal niet gebruik of opeet. Daar doe ik dan een ander een plezier mee. 
Oké, de oké-bananen die flink bruin of overrijp (dat klinkt aardiger) geworden zijn. Die ging ik niet meer opeten. Van die bananen maak ik een bananenbrood. Mijn zus heeft een goed recept.
250 gram bloem
1 tl baksoda
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
115 gram boter
115 gram bruine suiker
2 los geklopte eieren
500 gram geprakte overrijpe bananen
1 el kaneel
snuf piment
snuf nootmuskaat
snuf kruidnagel
1 kop walnoten (in stukjes)
Meng de bloem, baksoda, bakpoeder, kruiden en zout in een grote kom.
Mix de boter en bruine suiker in beslagkom romig. Roer vervolgens (niet meer mixen) de eieren en de geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Daarna het bloemmengsel erbij. Ook goed roeren. Als laatste de walnoten erbij. Het beslag gaat in een cakevorm (ik gebruik bakpapier, doe je dat niet: de cakevorm invetten met boter). Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar in de oven op 180 graden. Ter controle na 45 minuten een prikker of een breinaald in het brood steken. Als er geen beslag zit aan de prikker is het brood goed. Laat het brood nog 10 minuten in de vorm zitten. Daarna het bananenbrood op een rooster af laten koelen. 
Een kop thee zetten, een flinke plak bananenbrood afsnijden en op de bank met een fijn boek!Geen opmerkingen:

Een reactie posten