zondag 31 januari 2016

Pastasalade met tonijn of geen-tonijn

Pasta voor lunch of avondeten, warm of koud. Met pasta kan ik echt alle kanten op.
Dit maak ik regelmatig om als lunch mee te nemen naar mijn werk.

Ik eet vis en vlees, doe dat bewust en wissel dit ook regelmatig af met vegetarische en veganistische varianten op vis en vlees. Niet omdat het moet, maar meer omdat het kan. Vaak is het net zo lekker. Zeker wanneer vis of vlees gemarineerd of sterk gekruid is. Denk bijvoorbeeld aan shoarma. Dat is vega of vegan echt net zo lekker. Daarover later meer!

De tonijn en ansjovis in dit recept zijn goed te vervangen door de Tonyn van de vegetarische slager en zoute zeewier of zeekraal. Wees creatief!
Pastasalade met tonijn voor 2 personen
150 gram pasta
1 blikje tonijn/twee pakjes Tonyn
10 ansjovisjes/zeekraal of zeewier
1 paprika rauw of gegrild (is allebei lekker)
2 eetlepels olijven
2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel kappertjes
1 sjalotje
1 kleine appel
1 avocado
rauwkost: tomaat, paprika, komkommer, sla (of wat je lekker vindt).

Kook de pasta en spoel af met koud water. Dat voorkomt plakken en de pasta is meteen afgekoeld. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisjes, paprika, olijven, zongedroogde tomaatjes, het sjalotje en de appel fijn. En voeg dit samen met de kappertjes en tonijn bij de pasta. Breng op smaak met peper, eventueel zout en wat olijfolie. Serveer met plakjes avocado en rauwkost.
Goede lunch!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen