zondag 24 april 2016

Mandarijntahinsaus voor bij de verse loempia's (of over de noedelsalade)


Verse loempia's noemen ze ook wel Vietnamese loempia's, fresh springrolls, Bánh Tráng Cuộn of Poh Pia Sod. Wat zijn er toch veel lekkere (en ook nog eens gezonde) gerechten in de Aziatische keuken. Deze loempia's zijn gemakkelijk klaar te maken. filmpje
Je kunt de rijstvellen met van alles vullen: vlees, vis, gemarineerde paddenstoelen, fijngesneden groenten, verse kruiden als koriander, munt en Thaise basilicum. En maak er vooral een lekker sausje bij! Zoals de Mandarijntahinsaus van My new roots. 

Mandarijntahinsaus
2 el olijfolie
rasp van een biologische mandarijn*
2 el mandarijnsap
1 el citroensap
1 el ahornsiroop
5 el tahin (sesampasta)
115 ml water 
snuf zout (als de sesampasta gezouten is, zal dit niet nodig zijn)
*Als er geen biologische mandarijnen te koop zijn neem ik een bio sinaasappel.

Alle ingrediënten in de keukenmachine (of met een garde alle ingrediënten door elkaar roeren) en voilà: een zachte, romige dressing met een mandarijnentwist.

Voor een noedelsalade:
Groenten die je lekker vindt of groenten van het seizoen. Bijvoorbeeld wortel, kool (wit of spits), jonge papaya, paprika en komkommer. De groenten heel fijn snijden.
En ook jonge sojabonen of gekookte sperziebonen doen het goed in de noedelsalade. 
Vlees, vis of vleesvervanger kan, maar is niet echt nodig. 
Verse bosui/lente-ui fijngesneden.
Verse kruiden: koriander, munt en of Thaise basilicum.
Een pakje fijne noedels (geen glasnoodles en geen bami)

Noedels koken naar de aanwijzingen op het pak; afgieten en met koud water afspoelen. 
Dat laatste voorkomt het aan elkaar kleven. 

Groenten, ui, kruiden en dressing toevoegen en de heerlijke voedzame salade is klaar.
Om het geheel af te maken wat sesamzaadjes (zwart of wit) erover heen strooien.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen