zondag 3 september 2017

Eitjes in pittige saus

Ik eet ze weer hoor, eitjes. Na de eiercrisis en het fipronildebat durf ik het toch wel weer aan. Tot het volgende schandaal en dan eet ik sperziebonen of kousenband in deze heerlijke saus, in plaats van eieren. 

















Dit is het makkelijkste recept dat ik ooit heb gemaakt. Ik kreeg het van een vriendin die een tijdje in een Indonesisch restaurant werkte, ze heeft het afgekeken van de kok. Er zijn niet veel ingrediĆ«nten nodig.
8 eieren
1 blik kokosroom (400 ml)
1 ui
1 of 2 el sambal
1 el kokosbloesemsuiker

snuf zout
olie

Kook de eieren (13 minuten wanneer je ze met koud water opzet). Pel de eieren en leg ze in een schaal. 
Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat olie in een pan tot ze zacht en lichtbruin gekleurd zijn. Voeg de sambal toe, 1 eetlepel of 2 als je van hete gerechten houdt. Bak de sambal even mee en schenk dan de kokosroom erbij. Op smaak brengen met de kokosbloesemsuiker en wat zout. Laat de saus wat inkoken en schenk 'm dan over de gepelde eieren. 

Veganistisch alternatief: sperziebonen of stukjes gebakken tofu. Of bloemkoolroosjes, eigenlijk is alles lekker in deze pittige kokossaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten