maandag 9 oktober 2017

Bij een high tea horen natuurlijk scones

Ik mag graag bij een high tea aanschuiven. Al die kleine zoete en hartige hapjes. Ik kan me dan moeilijk beheersen. En zit ik na de sandwiches en miniquiches eigenlijk al vol. Maar er is altijd ruimte voor een heerlijke verse scone. Knapperig van buiten en zacht van binnen, met veel jam en veel room.





















Scones
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
snuf zout
40 gram koude boter
25 gram witte basterdsuiker
1 ei
80 ml karnemelk
45 ml slagroom

Voor op de scones
jam
clotted cream (Engelse winkel), mascarpone of opgeklopte slagroom met mascarpone

Ik kneed het deeg met mijn handen maar je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken. Let er wel op dat dit deeg niet uitgebreid gekneed hoeft te worden. Meng bakmeel, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de koude boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Met je handen kun je vervolgens de boter verkruimelen en daarna de basterdsuiker erdoor mengen. Ei met karnemelk en slagroom mengen en het mengsel beetje voor beetje toevoegen aan het meel tot er een deegbal ontstaat. Het deeg hoeft niet uitgebreid gekneed te worden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en steek met een kookring of kopje rondjes van ongeveer 5 cm uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones 10 minuten op 225 graden. Laat de scones daarna nog 3 minuten in de oven staan. En eet ze dan meteen op! Met veel room en jam. Warm en vers zijn de scones het lekkerst. Maar je kunt ze ook goed invriezen, of bewaren tot de volgende dag. Zet ze dan nog wel even een paar minuten in de oven voor je ze opeet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten