dinsdag 13 januari 2015

Crudités (gezond dippen)

Crudités
Rauwe groentes in roosjes of reepjes gesneden die met koude sauzen 
geserveerd worden


Bij de borrel serveer ik graag rauwkost met een dipsausje.
Dippen in wasabimayonaise en dan in de Japanse kruidenmix* bijvoorbeeld.
En wat ik ook heel lekker vind is hartige hangop. Een romige dipsaus die heerlijk smaakt bij een bittere groente als witlof of roodlof (radicchio rosso).
De hangop is snel gemaakt. Het kost alleen veel tijd om de yoghurt uit te laten lekken in de koelkast (minimaal 12 uur). Doe dat bij voorkeur de dag ervoor.

Ingrediënten
0,5 liter volle yoghurt
125 ml slagroom
1 volle theelepel (pittige) kerriepoeder
knoflook/knoflookpoeder naar smaak
½ theelepel ketjap manis
zout en peper

De yoghurt in een schone vochtige theedoek in een zeef leggen. Deze op een schaal laten steunen (waar het vocht uit de yoghurt in kan lopen). Schenk de yoghurt in de zeef, dek de zeef af met een bordje en zet de zeef met schaal voor minimaal 12 uur in de koelkast.

De hangop
Klop de slagroom stijf en voeg de dikke yoghurt uit de theedoek toe. Klop alles met de mixer goed door elkaar. Er ontstaat een luchtige massa. Voeg kerrie, zout, peper, knoflook en ketjap manis toe en klop de hangop nog eens met de mixer.
Serveer in een gezellig schaaltje met blaadjes lof.

*Wasabi furikake, te koop bij de Aziatische supermarkt en online http://www.kruidenkaravaan.com/index.php?route=product/product&product_id=187)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen