maandag 29 juni 2015

Chocolademousse

Chocolademousse zonder ei. Een makkelijk recept en kan ook vegan!





















Ingrediënten
200 gram pure chocolade
100 gram volle melk 
250 ml slagroom
1 gelatineblaadje


Week de gelatine in koud water. Breek de chocolade in stukken. Verwarm de melk in een pan en laat daar rustig de chocolade in smelten. Laat de gesmolten chocolade niet koken, want dan verbrandt deze.
Knijp het gelatineblaadje goed uit en roer het goed door de gesmolten chocolade.
Klop de slagroom totdat deze lobbig is. 
Roer of mix de opgeklopte slagroom door de chocolade.
Schenk het mengsel in kleine glaasjes of in 
een grote schaal. En laat afkoelen en daarna vier uur opstijven in de koelkast.

Ik adviseer wel goede pure chocolade te gebruiken. 
Met een hoog cacaogehalte. 
Ik neem chocolade met 70% cacao.




Omdat het best een flinke hoeveelheid is, de mousse is best stevig, vries ik vaak een deel in. Bevroren is deze mousse ook heel lekker! Net chocoladeijs.

Wil je deze mousse vegan maken? Vervang de melk door soja-, haver-, cocos-, of rijstemelk. Gebruik in plaats van gelatine agar. Slagroom is goed te vervangen door zijden tofu. Verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt en AH verkoopt het ook. Gebruik 200 gram zijden tofu. De tofu moet even losgeklopt worden met de mixer en kan vervolgens op dezelfde manier toegevoegd worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen