maandag 17 augustus 2015

Quiche Macadamia


















Een hartige taart bakken is niet zo moeilijk. Het ingewikkelde en meest tijdrovende is misschien het maken van het korstdeeg. Vaak gebruik ik het recept van Paul Bocuse, die geroemd wordt om zijn Quiche Lorraine (deze is ook zo verschrikkelijk lekker). Wat er vervolgens in de taart gaat kun je eindeloos variëren. Zorg er alleen voor dat de groenten die in de taart gaan niet te veel vocht verliezen tijdens het bakken. Anders heeft de taart geen lekkere bodem.

Hieronder een hartige taart of nog sjieker, een quiche met macadamianoten! 
O jaaa.... én bloemkool. Ook nog een beetje gezond. 
Deze is vega en er zitten ontzettend veel calorieën in!
Het recept komt uit Trouw (zie ook http://home.kpn.nl/jannydemoor/index.html). 
Mijn lieve buurvrouw Hanneke knipt voor mij alle recepten uit de krant.

de bodem:
100 gram bloem
100 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram zachte boter
125 ml melk
snuf zout

de vulling:
200 gram bloemkool in kleine stukjes
100 gram jongbelegen romige kaas in kleine blokjes
2 stengels bosui in stukjes
150 gram lichtgezouten macadamianoten
3 eieren
100 ml slagroom
peper en zout

Meelsoorten en zout bij elkaar in een beslagkom. Met twee messen de boter erin klein snijden. Melk toevoegen (roer het erdoor met een mes) en een soepel deeg kneden. Dit deeg bij voorkeur in een platte vorm (vlaaivorm, van aardewerk of eentje van metaal met een losse bodem) leggen.
Op de bodem bloemkool, kaasblokjes, bosui en noten. Maak van de eieren, room, zout en peper een mengsel. Schenk dit over de de ingrediënten in de taart. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden 35 minuten. 

Het is een killer deze taart. Maar ik lustte best twee stukken....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen