woensdag 6 juli 2016

Muhammara

Een dip of puree uit de Syrische keuken, van geroosterde paprika's.



















Nadat ik op zoveel manieren hummus heb klaargemaakt (mijn laatste versie is die met miso, zie de website van Nigella) had ik wel weer eens zin in iets zonder kikkererwten en bonen. Bovendien zocht ik naar iets dat goed past bij tabbouleh en falafel. En deze muhammara past daar prima bij.

2 rode paprika's
75 gram walnoten
1 teen knoflook uit de pers
50 gram feta
snufje chilipoeder
1 el citroensap
2 el granaatappelsiroop
1 el olijfolie

De paprika's roosteren in oven tot ze zacht (en wat zwartgeblakerd) zijn. Ongeveer 30 minuten op 180 graden, draai de paprika's één keer in dat half uur. Laat ze goed afkoelen en ontdoe de paprika's van vel, steeltjes en zaadjes. Maal in de keukenmachine de walnoten fijn met de knoflook en voeg daarna de paprika, feta en de andere ingrediënten toe. Goed proeven en naar smaak wat meer citroensap, granaatappelsiroop, peper en zout toevoegen.
Serveer met granaatappelpitten en gehakte pistachenoten én een heerlijk vers brood.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen