maandag 1 augustus 2016

Pesto van pistachenoten, basilicum, munt en knoflook met gegrilde courgette en spaghetti















Er gaat toch niets boven verse kruiden. Ik ben bij mijn ouders in Drenthe en loop hier zo de tuin in om verse kruiden te plukken. Wat een luxe. En ook de courgetteoogst is goed gelukt. De pistachenoten komen gewoon uit de supermarkt.

Mijn ouders zijn dol op pasta en ik kook dat graag voor ze. Pesto zelf maken is makkelijk met een keuken- of hakmachine. De pistachenoten maken deze pesto heel zacht en smeuig.

Pesto
75 gram geroosterde pistachenoten
30 gram basilicum (ongeveer 1 kruidenplantje)
10 blaadjes munt
2 tenen knoflook
125 ml olijfolie
1/2 tl zout

Gegrilde courgette
2 courgettes
1 el olie
1 teen uitgeperste knoflook
1/2 tl gedroogde rozemarijn
1/2 tl gedroogde tijm
1 tl bruine suiker
snuf zout en peper

400 gram spaghetti
Geraspte pecorino of parmezaanse kaas (optioneel)

Hak de pistachenoten in de keukenmachine en voeg daarna kruiden, knoflook (in stukjes), zout en olijfolie toe.

Snijd de courgettes in plakken. Maak een marinade van olie, kruiden, knoflook, suiker, zout en peper. Marineer de plakken courgette. Het lekkerste is het om de courgette een paar uur in de marinade te laten staan. Gril of rooster de courgette in pan of oven.

Kook de spaghetti en roer de pesto en gegrilde courgette erdoor. Proef of er misschien nog wat zout en peper bij kan. Serveer je er kaas bij dan is dat dus niet nodig.

Lekker met bruschetta of een groene salade met een balsamicodressing.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen