zondag 9 juli 2017

Kokosmakronen

De zoete verleiding van een kokosmakroon, knapperig van buiten en zacht van binnen.

















Kokosmakronen bak ik meestal als ik eiwitten over heb. Gisteren heb ik twee quiches Lorraine gebakken naar het recept van Bocuse (zie ook dit blog) en daarin gebruik ik eidooiers. Het is zo zonde om de eiwitten weg te gooien en de makronen zijn ook zo gebakken. 

Voor 16 kokosmakronen
4 eiwitten
200 gram kristalsuiker
200 gram gemalen kokos

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan met een dikke bodem. Roer alles goed door elkaar en verwarm het mengsel op een warmtebron op een lage stand. Voor ongeveer 3 minuten.
Verwarm de oven op 175 graden. Maak op de bakplaat 16 bergjes van het mengsel, dat lukt goed met een kleine ijsschep of met twee lepels. Bak de makronen 20 minuten in het midden van de oven.
Bewaar de kokosmakronen in een koekblik dat goed afsluit, dan blijven ze wat langer knapperig.

Ook lekker met overgebleven eiwitten: Brownie mud hen bars
Zie dit blog voor het brownie-recept en bekijk verder het filmpje op youtube.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen